Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkundeCosmetische behandelingen zijn behandelingen waarbij het gebit weer mooi wordt gemaakt zodat u weer stralend kunt lachen.

Onder cosmetische (esthetische) tandheelkunde vallen onder andere:

  • bleken van de tanden
  • facings  (schildjes) op de tanden
  • kronen en bruggen

 

Tanden bleken

Stralend witte tanden en kiezen

Een stralend en wit gebit is populair en de vraag om bleekbehandelingen stijgt. Steeds meer mensen kiezen er voor om hun tanden en kiezen een paar tinten witter te maken.

Naarmate u ouder wordt, worden tanden en kiezen donkerder van kleur. Dit komt o.a. door kleurstoffen in voedingsmiddelen en dunner wordend glazuur. Bleken is een optie om de tanden enkele tinten lichter te maken.

Overweegt u een bleekbehandeling? Tanden bleken kan in veel gevallen, maar zeker niet altijd. Laat uw tandarts u informeren en bespreek uw wensen.

 

Facings

Met facings kunnen we spleetjes tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en rafelige of scheve tanden verbergen.

Wat is een facing?

Een facing is een dun plaatje van composiet of porselein dat op uw tand wordt geplakt. Het krijgt de vorm en kleur van uw gebit, waardoor het er heel natuurlijk uit ziet. Hoe een facing geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal dat gebruikt wordt:

Bij een porseleinen facing slijpen we een dun laagje van het glazuur af. Zo past de facing goed over uw tand heen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de grootte van de facing precies past bij uw andere tanden.

Bij een facing van composiet wordt de tand vooraf behandeld met zuur om het oppervlakte wat ruwer te maken. Hierdoor zal de facing beter hechten. Vervolgens brengen we de composiet laagje voor laagje aan.

Scroll naar boven